De zeven zussen van Lucinda Riley

Genre: Roman
Uitgever: Xander Uitgevers
2017

ISBN: 9789401607971

Dank aan Xander Uitgevers voor het recensie-exemplaar

Het verhaal
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Cover

zussen
Een openstaand hek, met een uitzicht op een meer en bergen. Mooi plaatje. Aan de binnenkant van de cover ook een foto van het meer. Mooi.

Mijn mening
Het boek heeft meer dan 600 bladzijden. Als je gaat beginnen lijkt dat een hele berg, en als ik eerlijk ben zag ik er ook wel een beetje tegenop.
Maar dat bleek nergens voor nodig! Eenmaal begonnen in het boek word je meegezogen in het verhaal.
Het boek vertelt het verhaal van 2 vrouwen: Maia, in deze tijd en Bel, eind jaren ’20.
Het is een verhaal over de zoektocht naar familie aan de ene kant en de zoektocht naar de liefde aan de andere kant.
Ik heb mij heerlijk laten meeslepen in het verhaal. Met een lach en een traan.
Een bijzondere verhaallijn vind ik die van de bouw van Christo, het beroemde beeld bij Rio de Janeiro. Het beeld speelt een hele belangrijke rol in het leven van beide vrouwen en verbindt hun verhalen ook met elkaar.
Het is het eerste deel uit een serie. Ik kan niet wachten tot het volgende deel.
Ik heb genoten van dit boek en zou het iedereen willen aanraden! En laat je vooral niet afschrikken door de dikte van het boek, merk je niks van tijdens het lezen! ( behalve dan misschien de kramp van het vasthouden 😉 )
4,5 sterren