De aftrap van Samantha Era

Genre: kinderboek
Uitgever: Ellessy
2017

ISBN: 9789086603381

Dank aan uitgeverij Ellessy voor het recensie-exemplaar

Het verhaal
De achtjarige Britt wordt de beste voetballer ter wereld. Tenminste, dat is haar plan. In het dorp waar ze woont is maar één voetbalvereniging, en Britt is het enige meisje van de club. Britt ontdekt dat ze voor zichzelf moet leren op te komen om zonder gezeur te kunnen voetballen. Lukt het haar om door te zetten?

Cover

de aftrap
Een vrolijk gekleurde cover met voetballende kinderen. Het enige meisje heeft de bal.
De tekeningen zijn eenvoudig maar spreken mij wel aan. In het boek(je) kom je ook nog tekeningen van dezelfde tekenaar tegen. Net zo leuk en net zo eenvoudig. Jammer dat ik nergens de naam van de tekenaar kon vinden.

Mijn mening
Vrouwenvoetbal is hot. Zeker nu de Nederlandse vrouwen Europees kampioen zijn geworden zullen meer meisjes gaan voetballen. Wat dat betreft is de timing van dit boekje, 57 bladzijden, perfect. Het had niet beter gekund.
Het verhaal is leuk. Britt heeft maar 1 droom en dat is voetballer worden. Haar kamer ademt voetbal, de droodles in haar schoolschrift ademen voetbal, in haar vrije tijd voetbalt ze. Dus als er een open dag is bij de lokale voetbalclub ziet ze haar kans schoon.
Naast de spanning van in het team komen is er ook nog het probleem van de gestolen telefoons.
De tekst is opgedeeld in korte alinea’s waardoor het goed leesbaar is, ook voor de minder ervaren lezers.
Het is een leuk boekje over een meisje met een droom. En die er volledig voor gaat. En het is geen meisje-meisje boek, ik denk dat jongens het verhaal ook leuk kunnen vinden.
4 sterren

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.