Een ondertoon van liefde van Kate Paris

Genre: New adult
Uitgever: Tinteling Romance
2017
ISBN: 9781370448326

Dank aan uitgeverij Tinteling Romance voor het recensie-exemplaar

Het verhaal
‘Als ik het doek dat voor de deur van de wijnkelder hangt opzij duw, voel ik me net Assepoester in de verkeerde film. De goede fee is gekomen en heeft me alles gegeven wat ik nodig heb om mijn prins te bereiken, inclusief een prachtige rode baljurk en hoge zilveren hakjes, maar de prins is vergeten dat hij verliefd is en zwiert met de boze stiefzuster door de balzaal.’

Net als Ivy denkt haar ‘lang en gelukkig’ met Alexander te hebben gevonden, werpt een echo uit het verleden een schaduw over hun relatie. Opnieuw staat Ivy voor de keuze: vluchten of vechten voor alles waar ze van houdt. Tegelijkertijd worstelt ze met het geheim van Rosie. Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar nieuwe vriendin of bij jeugdvriend Bernd? Als de situatie zowel op haar werk als bij Bernds Club Inked escaleert, besluit Ivy terug te keren naar de plek die ze zo lang heeft vermeden. Maar de familie Ford laat haar niet los.

Volle overgave’ is het tweede deel uit de serie ‘Een ondertoon van liefde’ en het vervolg op ‘Zoet verlangen’.

Cover

35101742
Een vrouw die een glas wijn drinkt. Doordat je alleen neus en mond ziet is de cover best mysterieus.
De friemeltjes onder de titel vind ik persoonlijk niet zo nodig, al past het wel bij het genre.

Mijn mening
Ik ga het genre New Adult steeds meer waarderen. Al is er wel verschil in kwaliteit, uiteraard. Seks speelt in New Adult een grote en belangrijke rol. Hoe ik het boek beoordeel hangt vooral af hoe de seks beschreven wordt. Plat of smaakvol.
Het verhaal begint mysterieus, Ivy zit geblinddoekt wijnen te proeven. Tot er een grote onbekende met een verrassingswijn komt. Die wijn roept direct herinneringen op aan dingen die ze liever wil vergeten.
Ivy is gevlucht voor een gebeurtenis. Tijdens het lezen worden het heden en verleden afgewisseld zodat duidelijk wordt waar ze precies voor op de vlucht is.
Natuurlijk is er sprake van een ik-word-van-mijn-voeten-geslagen-intense-romance. Die uiteraard niet zonder slag of stoot verloopt. Inclusief boze moeder. Je zou het wat dat betreft bijna een (liefdes)sprookje kunnen noemen.
In deze New Adult is de seks best expliciet, maar wel smaakvol beschreven. Er is geen sprake van seks om alleen maar de platte seks, nee, het seks vanwege liefde. En dat wordt mooi beschreven.
Dit is een New Adult die mij prima is bevallen, en ik zal zeker meer van Kate Paris gaan lezen.
4 sterren