#staystrongappie

Afgelopen zaterdag kwam in het nieuws dat er, voor de zoveelste keer, een jonge voetballer een hartstilstand op het veld had gekregen. Dit keer ging het om Abdelhak Nouri een 20-jarig talent van Ajax.

Het zijn berichten waar ik altijd van schrik. Vooral van de leeftijd. En als je dan hoort dat hij langdurig gereanimeerd is, dan hou ik mijn hart al vast. Want je hersenen kunnen helemaal niet zo lang zonder zuurstof, dus zal hij er gevolgen van ondervinden? Natuurlijk, hij is jong en een sporter, maar toch.

De afgelopen dagen leefden vele mensen met hem en zijn omgeving mee. Ook mensen uit zijn sport, over de rivaliteiten van de clubs heen. Dat was allemaal niet belangrijk. Het ging om een jong mens in een kritieke situatie.

En dan kwam vandaag het vreselijke nieuws: Nouri heeft inderdaad ernstige en blijvende hersenschade. Ik kan en wil me niet voorstellen hoe hij zijn leven nu moet gaan leiden. En in hoeverre zal er nog sprake zijn van leven? Het zal in ieder geval niet te vergelijken zijn met hoe zijn leven voor zaterdag was. Een onvoorstelbaar groot drama…

Begrijp me niet verkeerd: dit vind ik gelden voor iedereen die in zo’n soort situatie terecht komt. Maar omdat het nu een voetballer betreft, en ook nog eens van mijn cluppie ( laat ik eerlijk zijn ), is het wel een reden voor mij om deze column te schrijven.

Het enige dat ik nu nog kan zeggen is: heel veel sterkte voor iedereen om hem heen en:

#STAYSTRONGAPPIE