Juul’s TeeVee Hoekje: Omroep Max

Ik ben geen enthousiaste tv kijker. Verre van zelfs.
Ja, nu met de Tour de France staat de tv de hele middag al aan. Normaal gaat hij tegen de avond pas aan. En als ik dan tv kijk, wat kijk ik dan zoal?
Heel veel Netflix, maar daar ga ik het een andere keer over hebben.

Vandaag wil ik het hebben over Omroep Max. Ja echt. Ik ben dan zeker niet de doelgroep, maar oh, wat hebben ze geweldige programma’s! Te kneuterig voor woorden en onthaasting krijgt een compleet nieuwe betekenis.

Absolute favoriet voor mij is Bed & Breakfast. Ge-Wel-Dig! Waar halen ze die mensen vandaan?
Voor wie het niet kent:
In Bed & Breakfast gaan 3 eigenaren op bezoek bij elkaars B&B. En daar geven ze hun oordeel over, uitgedrukt in de prijs van de kamer. Ze mogen de vraagprijs geven, meer dan de vraagprijs en minder dan de vraagprijs. Wie de hoogste opbrengst heeft, heeft gewonnen met zijn B&B.
Dan zie je pas hoe achterbaks en geniepig mensen kunnen zijn. Je hebt, eigenlijk elke aflevering, 3 soorten mensen. De zeikerds: niks is goed, elk haartje wordt gevonden, elk druppeltje van de douche dat niet goed valt wordt gevoelt enz. De normale: zien het vooral als een leuk uitje en, neem ik aan, reclame voor hun toko. Zijn overwegend positief.
En als de laatste de enthousiastelingen. Al stop je die in een wigwam in de stromende regen, alles is leuk. En zij ondergaan de ervaring volledig en met volle overgave.
Hoogtepunt van het afgelopen seizoen was een mevrouw uit de eerste categorie die in een yurt mocht slapen. Nog nooit iemand zo niet op zijn plek gezien. Hilarisch!

Heel Holland Bakt mag natuurlijk ook niet ontbreken in een column over omroep Max. Met Martine Bijl weergaloos, al doet André van Duin het ook best leuk. Grote voordeel, hij probeert Martine niet na te doen, dat zou niet werken.
En dan al die baksels. En vooral natuurlijk de mislukte baksels. Er is nou eenmaal geen leuker vermaak dan leedvermaak.
Ik ben en blijf een vaste kijker van dit programma.

Het laatste Max-programma dat ik wil noemen is de Groeten van Max. Een soort Vakantieman, maar dan nog trager. Geloof het of niet. Het programma is fout aan alle kanten, maar het ergste vind ik de voice-over die als mystery guest hotels bezoekt en beoordeeld. Die man is zo niet grappig, mijn tenen krommen zich een end de lucht in. Maar toch kan ik het niet laten om te kijken. Want wees eerlijk: het is soms ook best lekker om je te ergeren aan tv!

Fijne kijkweek en tot het volgende Juul’s TeeVee Hoekje!