De Meesterwerken volgens…Ilse Ruijters

Vandaag de Meesterwerken van…Ilse Ruijters. Vorige week was ze nog 1 van de kanshebbers voor de Gouden Strop. Helaas won ze niet, al was ze voor mij zeker de winnaar!
Ilse heeft 2 boeken geschreven: De onderkant van sneeuw en Later als ik dood ben.

Boek
Mijn mooiste boek is zeker Het moest maar eens gaan sneeuwen van Tjitske Jansen, een gedichtenbundel vol pareltjes. Alle werken van Tjitske zijn de moeite waard natuurlijk, maar de prachtige poëzie uit deze bundel heeft me door een moeilijke periode heen gesleept.

Muziek
Ik hou heel erg van soul, van de hoop en vrolijkheid ervan. Denk aan nummers als My girl (The Temptations), I say a little prayer (Aretha Franklin) en Signed, sealed, delivered (Stevie Wonder). Heerlijk om heel hard mee te zingen in de auto.

Film
Hier kan ik moeilijk kiezen. Mijn twee lievelingsfilms zijn Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain en Alles is liefde. De laatste begint met de zin: ‘Liefde is als Sinterklaas. Je moet erin geloven, anders wordt het niks’. Zo waar! Amélie heeft eigenlijk dezelfde boodschap. Beide films vieren het leven en toveren een glimlach op je gezicht.

Kunst
Dat is makkelijk; de foto’s van mijn beste vriendin, Mona Alikhah. Mona exposeert haar portretten in binnen- en buitenland en vorig jaar was een serie van haar in Het Parool te zien. Uiteraard hangt haar werk ook bij mij thuis. Ik kan er uren naar kijken, want haar foto’s zijn heel eerlijk en persoonlijk. Precies zoals zij zelf is. http://www.monaalikhah.com