Signeren op een warme dag

Op deze warme dag stond er een signeersessie van Jeroen Windmeijer gepland bij mijn favoriete Bruna. Die bij mij om de hoek. En natuurlijk ben ik even een kijkje gaan nemen.

Ik was ooit de eerste die Jeroen interviewde en als ik mij niet vergis, ook de eerste die een recensie over De bekentenissen van Petrus schreef.

Eerlijk gezegd vroeg ik mij af of er op deze mooie dag wel animo zou zijn voor een signeersessie. Maar ongeveer halverwege stond de teller toch al op 20 verkochte en gesigneerde boeken. Niet slecht voor een buurtwinkelcentrum, denk ik.

Jeroen vertelde ook dat er inmiddels 12.000 exemplaren van Het Paulus labyrint verkocht zijn. En ook De bekentenissen van Petrus doet het goed in de herdruk. Er komt nog een meneer langs die verteld dat hij het boek al meerdere keren cadeau heeft gedaan. Zoals wel meer mensen, en instanties, in Leiden. Want wij zijn trots op onze stad en delen dat graag met anderen!

Voor zijn derde boek is hij al druk research aan het doen. Het zal gaan over de Pilgrim Fathers, die ook een verleden in Leiden hebben. Hij zal voor de research ook naar Boston gaan, het eindpunt voor de Pilgrim Fathers.

Als ik weer naar huis ga is Jeroen in gesprek met een lezer. Zo zijn er op deze mooie dag ook mensen die genieten van een boek en de schrijver er van…