Ibiza, de erfenis van Kiki van Dijk

Genre: Thriller
Uitgever: Xander uitgevers
2017

Bedankt Xander uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Het verhaal
Na de dood van haar vader keert Dorien terug naar het eiland dat ze als kind verliet: Ibiza. Maar wat begint als een reis om haar verleden af te sluiten, eindigt in een gevecht voor eigen leven…

Ibiza

Cover
Een vrouw die naar de zee staart. En de ondergaande zon. Zou zomaar een vakantiefoto kunnen zijn. Leuk detail: de foto loopt door aan de binnenkant van de kaft. Krijg wel een zomers gevoel van deze cover.

Mijn mening
Zon, zee, strand, lekker drankje en dit boek. Ik denk dat je het dan prima voor elkaar hebt.
Dorien heeft de eerste jaren van haar jeugd op Ibiza doorgebracht. Tot ze met haar moeder naar Nederland vertrok. Ze heeft het haar vader de rest van zijn leven kwalijk genomen dat hij hen zomaar heeft laten gaan. En dat hij, afgezien van grote cadeaus, nooit meer iets van zich heeft laten horen.
Als haar zoon Mick na zijn examens naar Ibiza wil, is ze er fel op tegen. Hij gaat toch en als hij 2 dagen niks laat horen wordt Dorien ongerust en vertrekt ze, ondanks haar weerzin, naar Ibiza. Eenmaal op het eiland blijkt alles net wat anders te zijn dan ze dacht.
Het boek begint met een moord. Daarna kabbelt het eigenlijk best lang rustig verder. Het wordt niet echt spannend, maar is ook zeker niet saai te noemen. Het zoeken naar het hoe en waarom blijft de nieuwsgierigheid prikkelen.
Aan het einde komt de spanning meer terug en vraag je je serieus af of het allemaal wel goed zal gaan aflopen…
De dader was, voor mij, geen verrassing. Al doet de auteur goede pogingen je steeds weer op het verkeerde been te zetten.
Een vermakelijk boek, maar niet meer dan dat. Prima voor op vakantie.
3,5 sterren