In de brievenbus

Deze week heeft de gewone en de digitale postbode mij blij gemaakt met wel 3 recensieboeken. Gelukkig hoef ik ze niet allemaal tegelijk gelezen te hebben, want dat zou zelfs mij niet lukken. Maar wat vond ik in de brievenbus?

Van uitgeverij Harper Collins ontving ik Het Paulus Labyrint van Jeroen Windmeijer. Extra leuk: het speelt zich af in mijn eigen stad.
Het boek is 21 maart verschenen en kost 19,99, en het ebook 13,99.
ISBN 9789402722307

jeroen

Het verhaal:
Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen?

Van uitgeverij Letterrijn ontving ik In Onschuld van Melissa Skye.
Het boek verschijnt 13 april en zal 17,50 ( ebook 5,99 ) gaan kosten.
ISBN 9789491875373

melissa

Het verhaal
Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wiens leven op
z’n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is.
Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis.
De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.

En van uitgeverij Xander ontving ik digitaal Ibiza, de erfenis van Kiki van Dijk.
Het boek verschijnt 13 april en zal 15 euro gaan kosten.
ISBN 9789401606639

ibiza

Het verhaal
Dit prachtige eiland verbergt donkere geheimen…
Dorien heeft haar leven goed op orde: ze is een succesvol portretfotograaf, haar tienerzoon Mick is gek op haar, ze woont aan de gracht en ze krijgt nog altijd veel aandacht van mannen. Alles loopt op rolletjes, totdat Mick na een drumoptreden op Ibiza spoorloos verdwijnt… Halsoverkop en met tegenzin vertrekt Dorien naar het eiland. Als klein meisje woonde ze hier, maar ze heeft weinig goede herinneringen aan deze plek: toen ze negen was moest ze met haar hippiemoeder wegvluchten van haar onbetrouwbare vader.
Terug op Ibiza komt Dorien na vijfendertig jaar oog in oog met hem te staan. In de hoop het verleden eindelijk te kunnen laten rusten, besluit ze haar vader een kans te geven. Maar net als Dorien hem beter leert kennen en de pracht van Ibiza herontdekt, keert het tij en toont het betoverende eiland zich van zijn meest duistere en moordzuchtige kant.
Niet iedereen is blij met Doriens terugkeer, en haar vader blijkt meer geheimen te hebben dan ze ooit had kunnen voorzien. Wat begon als een zoektocht naar haar verleden, verandert in een gevecht voor eigen leven…