Verdieping X van Kim Moelands

Genre: Thriller
Uitgever: AW Bruna
2012

Het verhaal
In een Utrechtse discotheek raken tientallen jongeren plotseling bewusteloos. Enkele overlijden ter plekke. Agente Vicky Hogendoorn ontdekt dat ze allemaal onder invloed zijn van de mysterieuze partydrug ELF. In het Academisch Medisch Centrum Midden vecht bloeddokter Floor van Schaik voor hun levens, maar ze begint al gauw te vermoeden dat iemand haar tegenwerkt. Dan ontdekt Floor dat er onderzoeksresultaten worden vervalst. Terwijl het dodental snel oploopt en de politie druk bezig is de identiteit van de doodzieke jongeren te achterhalen, wordt hun bloed geanalyseerd door het commerciële bedrijfje Future Medical Blood dat elders in het ziekenhuisgebouw is gevestigd. Floors chef Victor de Kauw lijkt alle vertrouwen in FMB te hebben, en des te minder in haar. Wanneer de Kauw probeert Floor op non-actief te stellen, besluit ze om ’s nachts in het laboratorium van de Utrechtse bloedbank zelf wat proeven te nemen.

Cover

x
Een half vrouwengezicht, neemt bijna de hele cover in beslag. Bloedrode lippen. Opvallend: de N in de naam van Kim Moelands hangt scheef. Alleen al vanwege dat kleine detail word mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Mijn mening
Drugs en het uitgaansleven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En er is altijd vraag naar nieuwe producten. Het moet spannender en hipper. Zo ook in dit boek van Moelands. Alleen gaat het mis, gruwelijk mis.
Wat volgt is een spannende zoektocht naar de waarheid en degenen die verantwoordelijk zijn.
Het is weer zo’n boek dat als je begint met lezen, je het bijna niet meer kan wegleggen. Ik moest doorlezen.
Het hoe of wat was ruim voor het einde wel duidelijk, maar dat maakte het niet minder spannend. Integendeel zelfs. Er volgende nog achtervolgingen, ongelukken, hartstilstanden en gijzeling. Als ik het zo opsom zou je kunnen denken dat het misschien teveel van het goede is, maar dat is zeker niet het geval. Elke gebeurtenis verdient zijn plek in het verhaal en versterken het verhaal alleen maar.
Er worden veel medische details gegeven, maar het blijft allemaal wel begrijpelijk. Moelands heeft zich duidelijk verdiept in de materie van het bloed.
Deze thriller smaakt naar meer!
4 sterren