In de brievenbus

Voor Thrillerlezers mag ik meedoen met de leesclub van Niks van Koen Gubbels. Het boek lag vandaag in de brievenbus.

img_20170218_125907

Het verhaal
Niks van Koen Gubbels is een verontrustende thriller over een man in een midlifecrisis en de sinistere wereld van de orgaanhandel.
Na zijn scheiding raakt Nik aan lager wal. In korte tijd lijkt hij alles te verliezen; zijn vrouw, zijn huis en zijn bedrijf. Ook verbreekt zijn zoon alle contact. In een balorige impuls gaat hij in op een e-mailscam en komt in contact met een Chinese zakenman. Hopend op een nieuwe start reist Nik af naar China, waar hij terechtkomt in een duister spel van misleiding en persoonlijke afrekeningen. Hiermee begint een avontuur waarbij hij hulp krijgt uit onverwachte hoek.
Koen Gubbels’ filmische stijl maakt Niks onneerlegbaar. De zinderende spanning wordt afgewisseld met humor en momenten van verstilling. Niks is het adembenemende verhaal over een man die alles kwijtraakt maar daardoor zichzelf terugvindt.

Ik weet niet of ik het boek zonder de leesclub snel zou zijn gaan lezen. Al triggert de reclamecampagne op Facebook mij wel iedere keer.

Het leuke van een leesclub vind ik dat je met anderen, die tegelijkertijd, hetzelfde boek lezen van gedachten kan wisselen over het boek.