Gaat er een Leids boek verfilmd worden?

bron: Leidsch Dagblad 11-2-2017

Afgelopen zaterdag, 11 februari, stond in het Leidsch Dagblad een artikel over De bekentenissen van Petrus, het debuut van de Leidse schrijver Jeroen Windmeijer. Er is interesse om het boek te gaan verfilmen.
Ik ben uiteraard enthousiast. Het boek is spannend en speelt zich ook nog eens af rondom het Leidens Ontzet. Met spannende achtervolgingen en al.
Filmproducent Paul Ruven heeft grootse plannen met de thriller in de sfeer van de Da Vinci Code.


Regisseur Raynor Arkenbout las het boek en zag er meteen een film in. Hij klopte aan bij de gerenommeerde filmproducent Paul Ruven, winnaar van 3 Gouden Kalveren.
Ruven bevestigt zijn interesse en vind het een soort Da Vinci Code in Leiden. Hij ziet er wel een spannende, avondvullende speelfilm in.
Paul Ruven gaat de komende maanden onderzoeken of er voldoende draagvlak is in Leiden voor dit filmproject. Ik ben in ieder geval voor!
Omdat er ook tijdens het grootste feest in Leiden, het Leidens Ontzet, gefilmd moet worden is het wel belangrijk dat de filmmakers alle medewerking krijgen.
Ruven verwacht niet dat er dit jaar al gefilmd gaat worden, zover zijn ze nog lang niet in het proces. Maar de film zou in 2018 of 2019 gedraaid kunnen worden. Ik geloof in een film van internationale allure waar Leiden trots op kan zijn.
Wat zou het gaaf zijn als het door zou gaan! Voor Jeroen Windmeijer, maar zeker ook voor Leiden!