Voor altijd twintig van Sanne Hillemans

Genre: roman
Self-pub
2017

Het verhaal
Als de twintigjarige Julia haar dode tweelingbroer vindt op de vloer van zijn slaapkamer in hun ouderlijk huis, staat haar wereld op zijn kop. Zonder enige voortekenen heeft hij zelfmoord gepleegd en in haar zoektocht naar een verklaring vindt ze zichzelf op een spoor, starend naar de koplampen van een naderende trein. Voor haar staat een onbekende jongen, die hetzelfde doel lijkt te hebben. Terwijl de twee elkaar beter leren kennen probeert Julia de puzzelstukjes op zijn plaats te leggen om de enige vraag die haar vanaf dat moment bezighoudt te beantwoorden: waarom?

Cover

20
Jonge vrouw op de rug gezien. In een bos. Ziet er wat desolaat uit. Straalt verdriet uit. Geen cover om blij van te worden, maar zeer passend bij het verhaal

Mijn mening
Het begin vond ik verwarrend. Is het een voorwoord? Een wetenschappelijke verhandeling?
Maar als het verhaal echt begint word ik er wel meteen in meegezogen. Als lezer word je meegenomen in de wanhoop en het verdriet van Julia. Om haar tweelingbroer Julian die zelfmoord heeft gepleegd. Julia kan en wil zich niet neerleggen bij de conclusie zelfmoord en gaat op onderzoek uit. Hierbij gaat ze zelf soms over grenzen heen en is haar gedrag soms zelfs destructief te noemen. Gelukkig is daar altijd Thomas. Als een soort beschermengel. Altijd op het goede moment om Julia te helpen of te steunen. Ondanks Julia’s diepe depressie van verdriet groeien de twee steeds meer naar elkaar toe. Daarnaast is het ook een verhaal over de waarde van vriendschap. Van mensen die je door dik en dun steunen, al durf je daar zelf niet meer in te geloven.
Het is een heftig verhaal waarbij de gevoelens van Julia levensecht worden beschreven. Ik heb regelmatig een traantje weggepinkt.
Je leest het boek niet om blij van te worden, maar het absoluut een boek dat de moeite waard is. En nog gratis ook! Download hier
4 sterren