Geluk bij een ongeluk van Wendy Brokers

Genre: sexy chicklit
Uitgever: Tinteling romance

Verschijnt op 11 februari 2017

Het verhaal
In Geluk bij een Ongeluk weigert Suus Versluis de gevolgen van een tragisch ongeluk te accepteren. Haar onderlichaam werkt misschien niet meer, haar afweermechanisme des te beter.
Jacco Reehorst lijkt de zoveelste hulpverlener die haar wel even zal helpen. En als er iets is wat Suus niet wil, is het geholpen worden. Jacco blijkt zich echter niet zo maar uit het veld te laten slaan door Suus’ gedrag en sarcastische opmerkingen. Integendeel. Zijn gevoelens voor Suus liggen dieper dan zij kan weten. En hij doet er alles aan om haar te bewijzen dat haar handicap voor hem geen beperking is.
Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt. De ontdekkingsreis waarop Jacco haar meeneemt, leert Suus dat ze in staat is meer te voelen dan ze ooit voor mogelijk hield.
Geluk bij een ongeluk is een sexy liefdesverhaal. Het is een verhaal over een aan een rolstoel gebonden cynicus tegenover een eeuwige optimist, een verhaal over accepteren tegenover veroordelen en vooroordelen. Een verhaal over vriendschap en vergeving. Maar bovenal is Geluk bij een Ongeluk een absoluut niet zoetsappig verhaal over liefde.

Cover

geluk
Roze rolstoel met paarse ballonnen. Ziet er vrolijk uit. Zou ik het boek oppakken? Waarschijnlijk wel, de cover nodigt uit om in ieder geval ook de achterflap te lezen.

Mijn mening
Hmmm…een sexy chicklit. Niet het eerste genre dat ik zou uitkiezen om te lezen. Maar omdat ik mij niet wil beperken tot één bepaald genre wilde ik het boek wel alvast lezen.
En daar heb ik geen spijt van. Het boek sleept je mee in het verhaal van Suus en Jacco, die beiden vechten tegen demonen uit het verleden. Daarbij komt ook nog dat Suus sinds kort, na een ongeluk, met een gedeeltelijke dwarslaesie in een rolstoel terecht is gekomen. Hierdoor is niks meer vanzelfsprekend. Bijkomend probleem is ook nog dat Suus een bestseller thrillerauteur is. Dus ze zit er niet op te wachten om met rolstoel en al in de bekendheid te komen.
Ingrediënten genoeg voor een interessant verhaal en niet zomaar een romantisch niemendalletje. En daarom heb ik het boek met plezier gelezen.
Het is nergens glazuurspringend zoet. Er zit zelfs een behoorlijk rauwe onderlaag in. Dat zich met name uit in het sarcasme van Suus.
Suus en Jacco zijn sympathieke mensen die het zichzelf moeilijker maken dan nodig is, maar hé, doen we dat niet allemaal?
Het is goed te merken dat de schrijfster research heeft gedaan. Zonder te veel in details te treden weet ze goed het leven van een dwarslaesie-patiënt neer te zetten.
Al met al een leuk, interessant, romantisch en ook sexy boek. Al viel dat me eigenlijk nog erg mee.
4 sterren

2 reacties

Reacties zijn gesloten.