“Een thriller is een sexy vorm van literatuur”

Vrijdagavond 16 december presenteerde Marlen Beek-Visser haar tweede thriller: Meesterdeal. Dit deed ze bij boekhandel De Kler in de Winkelhof in Leiderdorp.

Langzaam maar gestaag druppelen de mensen binnen en wordt het gezellig druk. Veel familie, vrienden en boekbekenden zijn naar Leiderdorp gekomen. Grote verrassing was de aanwezigheid van Pjotr Vreeswijk. Hij had geen vrij kunnen krijgen, maar had een gaatje gevonden om toch even langs te komen. img_20161216_193012

Zijn werkkleding zorgde wel voor wat verbazing en opmerkingen. Tja…als thrillerschrijver kun je tegenwoordig niet meer normaal over straat ;).

Omdat de uitgever door familieomstandigheden niet aanwezig kon zijn deed Hennie Dreuning van de boekhandel het welkomstwoord. Hij las een tekst voor van de redacteur van het boek.

img_20161216_194232

Het eerste exemplaar reikt Marlen uit aan David Endt, schrijver/ columnist en voormalig teammanager en vertrouwenspersoon bij Ajax 1. De afgelopen maanden hebben de twee een intensieve mailwisseling gehad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na het lezen van de eerste bladzijde moest David denken aan Don’t stand so close van The Police. Hetzelfde beklemmende gevoel kwam naar boven. Ook noemde hij een thriller een sexy vorm van literatuur. Laag voor laag wordt het plot uit de doeken gedaan. Of wordt er iets toegevoegd, waardoor het spannend blijft tot het eind…

Na het officiële gedeelte is het voor Marlen tijd om te signeren, op de foto te gaan en wat nog meer. De gasten worden uitgenodigd een drankje te doen en worden onderwijl getrakteerd op de muziek van Jeffrey Heidstra.

Ik maak ondertussen kennis met Angelique ( van der Bijl ). Zij zal in maart debuteren met een thriller, ook bij uitgeverij Ellessy. We hebben een geanimeerd gesprek over boeken en met name thillers. Later voegt David Endt zich ook nog bij ons. Wat een leuke man is dat!

Om 21 uur sluit het winkelcentrum en worden we allen dringend , maar vriendelijk verzocht te vertrekken. Marlen nodigt ons, Angelique en mij, ook nog bij haar thuis uit voor een hapje en een drankje. Er is genoeg namelijk. Gezellig, dus dat doen we!

Nou heb ik het richtingsgevoel van een mislukte aardbei en komt Angelique uit Brabant, dus de weg naar het huis van Marlen en Harold weten we niet zo maar te vinden. Angelique voert het adres in bij haar navigatie en we gaan op weg. Bij de verkeerslichten zegt de navigatie dat we links moeten, terwijkl mijn gevoel zegt dat we rechts moeten. Maar ja, ik vertrouw niet echt op mijn gevoel. Dus wij volgen braaf de navigatie om te belanden…in de parkeergarage van het Winkelhof. Goed…of beter…niet goed. Wel voor de lachspieren, dat wel. Giechelend komen we uiteindelijk toch aan bij het huis. Daar schuiven we aan en hebben we zeer geslaagde afsluiting van een, toch al, leuke avond!