Een liefde in Rome van Mark Lamprell

Genre: Roman
Uitgever: AW Bruna

Het verhaal
De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen…
De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

Cover

rome
Een oude muur met een fontein. Rode Fiat 500 ervoor. Straalt wel iets van Rome uit. Een cover waar ik ook wel blij van word. Waar ik in de vakantiestemming van kom.

Mijn mening
Zelden heb ik zo’n dubbel gevoel bij een boek gehad. Aan de ene kant vind ik de 3 verhaallijnen leuk om te lezen. Maar aan de andere kant verzandt de schrijver in details die er niet toe doen en die ik niet interessant vind. Ik hoef niet over elk straatje, elk beeld enz. tot in detail te horen hoe het ontstaan is. Daarnaast vind ik de vertelwijze vergezocht. Een geest die al eeuwen over Rome waakt…Ik begrijp ook werkelijk niet waarom de schrijver voor deze vertelwijze heeft gekozen.
De verhaallijnen vind ik wel leuk en hebben er ook aan bijgedragen dat ik het boek met redelijk plezier heb uitgelezen.
Dat de personages net niet samenkomen vind ik jammer. Doe het wel of doe het niet. Nu heeft deze informatie, voor mij, geen toegevoegde waarde.
Ondanks alle overbodige informatie ging de stad Rome voor mij leven. Of misschien is dat ook wel dankzij die informatie. Op sommige momenten had ik het idee dat ik de stad kon ruiken. Wat dat betreft zeker complimenten aan de schrijver.
Een lastig boek om te beoordelen, ik kom niet verder dan 3 sterren.