Drrrie Oktoberrr

Het is weer die tijd van het jaar. Langzaamaan voel je de verwachting in de stad toenemen. De borden met informatie over de afsluiting van de stad staan er al. Leidens Ontzet komt er aan!

Het feest der feesten voor de echte Leienaar. Het feest waar 4 oktober al naar uit wordt gekeken. En begonnen met sparen, want: op Drrrie Oktoberrr wil je niet op je centen moeten letten. Feesten, zonder beperkingen.

Grofweg heb je 2 soorten vierders: degene die zuipen en rondhangen op de kermis. En de traditionele vierder. Ik reken mezelf tot die laatste groep. ’s Morgens vroeg beginnen bij de Revellllje bij het stadhuis, dan naar het vd Werffpark voor de Koraalzang, Haring en Witte brood bij de Waag. Dan naar huis, of ergens in de stad koffie met gebak. Dan naar de Pieterskerk voor de dienst, dat doe ik lang niet altijd. Een rondje over de kermis en dan naar huis. Snel je haring en wittebrood eten en dan weer de stad in voor de grote optocht die om 13 uur begint. Na de optochtb nog een rondje kermis en dan hutspot eten, thuis of ergens in de stad. Weer de kermis en dan als afsluiting het vuurwerk.

Maar of ik dit jaar ook een vierder zal zijn? Ik heb geen idee. Op dit moment heb ik er totaal geen zin in. Natuurlijk zal ik sowieso de haring en wittebrood eten. En de hutspot. Wat ik letterlijk alleen met Drrrie Oktoberrr eet, want ik lust het helemaal niet.

Het is nog een kleine maand. Ik zal wel zien wat ik doe. En misschien doe ik alleen een rondje kermis. Om toch iets van de sfeer te proeven.

Tot slot nog even om misschien toch in de stemming te komen: