Leesmaand augustus

Alweer september. Echt niet te geloven!

Augustus was een maand met ups en downs, met als triest punt het overlijden van een dierbare vriendin. Daardoor heb ik het idee dat ik niet zoveel gelezen heb. Maar is dat ook echt zo?

1 Echo uit het verleden van Jara Lee

Tijdens de olijvenoogst komen verschillende mensen samen. Ieder met zijn eigen verhaal. Ook gebeurt er van alles met de mensen in de groep. Het heet een misdaadroman, maar voor mij was het vooral een verhaal over de kracht van vriendschap. 4 sterren

2 Versier me dan van Jill Mansell

Een echt liefdesverhaal. Vooral leuk door de omgeving waar het verhaal zich afspeelt: een Midsomer Murders-achtig dorpje. Ik hou er van! 3,5 sterren.

3 Bloedheet van Jet van Vuuren

In Almere worden op verschillende plekken dode en verwaarloosde katten gevonden. Als er ook een dode vrouw wordt gevonden lijkt er een verband. Niet al te ingewikkeld verhaal, maar prima om tussendoor te lezen. 3,5 sterren.

4 Opsekopse wereld van Mirjam Hildebrand

Prentenboek waarin opa en kleinzoon de wereld opsekop bekijken. Regen is leuk, zon is vervelend. Laarzen draag je aan je handen. Enzovoort. Leuk prentenboek waar je ook nog een lesje uit kunt leren. Zonder twijfel: 5 sterren.

5 Solo van Pieter Aspe

Er wordt een lichaam zonder hoofd gevonden. Het lijkt onthoofd te zijn door een guillotine. Commisaris Van In wordt op het onderzoek gezet. Maar tot aan de regering bemoeit men zich met het onderzoek. Zal Van In het tot goed einde weten te brengen. 3 sterren.

6 Verleiding van diverse auteurs

Thriller meets 50 tinten. 13 Vrouwelijke auteurs hebben korte, sensuele thrillers geschreven. De verhalen zijn verrassend. Soms bizar. Soms interessant. Maar allemaal anders. 4 sterren.

7 Zout water tot aan de dakgoot van John Brosens

Het is 1953, grote delen van Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden worden getroffen door een grote stroom water. Dit verhaal speelt zich, letterlijk aan de rand van die gebeurtenis af. Centraal staat een 11-jarige jongen en zijn beste vriendin. 3,5 sterren.

8 As in Tas van Jelle Brandt Corstius

Na het overlijden van zijn vader Hugo weet Jelle het allemaal even niet meer. Hij besluit een fietstocht te gaan maken, door Frankrijk, met een deel van het as van zijn vader. Onderweg haalt hij herinneringen op. 4 sterren.

9 Iene miene mutte van M.J. Arlidge

Het principe is even simpel als afschuwelijk. Je ontvoert 2 mensen die een link met elkaar hebben. Stopt ze in een ruimte waar ze niet zelfstandig uit kunnen, zonder water en zonder eten. Het enige dat ze hebben is een pistool met 1 kogel. Degene die overleeft wordt vrijgelaten. Aan Helen Grace de taak deze sadistische moordenaar te ontmaskeren. 4,5 sterren.

10 Kick van Chelsea Cain

Kick is als meisje 5 jaar ontvoerd geweest. Inmiddels is ze volwassen en heeft een privéspeurder haar hulp nodig: er zijn 2 kinderen ontvoerd en zij beschikt over de kennis om hen te helpen. Maar daarmee wordt zij ook weer geconfronteerd met het verleden dat ze wil vergeten, ontkennen. Geen leuk boek, wel een goed boek! 4 sterren.

11 De val van mijn moeder van Ernst Timmer

Verontrustend verslag van de gezondheidszorg in Nederland. Aan de hand van een “moeder” die haar pols heeft gebroken. 4 sterren.

12 De Selectie van Kiera Cass

De prins moet aan de vrouw, daarom worden er 35 meisjes uit het hele land uitverkoren om om zijn hand te strijden. America Singer doet ook mee, terwijl ze er eigenlijk helemaal geen zin in heeft. Een modern sprookje. Deel 1 van een serie. 4 sterren.

Toch een mooie stapel gelezen als ik het zo bekijk. Ook eigenlijk geen echt slecht boek. Zulke maanden mogen er wel meer zijn.

Lees en geniet nooit met mate!