Call the midwife

Ik geef toe: naast boeken ben ik verslaafd aan Netflix. Op zoek naar een mooie, leuke, aangrijpende serie en vervolgens die serie heerlijk bingen. Haakwerkje erbij. Katten om mij heen. Volmaakt plezier.

De serie van dit moment:

call the midwife

Het speelt eind jaren 50, begin jaren 60 in het East End van Londen, de wijk Poplar in het bijzonder.

Het gaat om huize Nonnatus waar nonnen en vroedvrouwen samen wonen. En de kraamzorg voor de wijk op zich nemen. En vaak ook wijkverpleegster zijn. Ze krijgen te maken met slechte leefomstandigheden, armoede, beperkte gezondheidszorg. Maar ondanks alle dingen tegen zetten de vrouwen zich met hart en ziel in voor de wijk en haar bewoners.

Heldin in de serie is voor mij Chummy, gespeeld door de geweldige en grappige Miranda Hart.

miranda

Chummy heeft een adellijke achtergrond. Is groot en log. En behoorlijk onhandig. Een olifant in een porseleinkast. Maar met een goed hart. Ontroerend lief.

Hoofdpersoon is Jenny Lee. Haar oudere ik is de persoon die het verhaal verteld. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. De serie begint dan ook als Jenny haar intrek neemt in huize Nonnatus.

Het is geen serie met actie. Of vreselijke moorden. Het is typisch Brits en geeft, denk ik, een realistisch beeld van het leven in die tijd. Een tijd die niet eens zo heel veer achter ons ligt.

Ik geniet van deze serie.

tickety boo