De Selectie van Kiera Cass

Genre: Young adult
Uitgever: Van Goor

Op de achterflap
Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig kaste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

Maar voor America Singer is de selectie een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te graan voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Cover

selectie
Een aantal jongedames in een baljurk. Eén meisje wat prominenter op de voorgrond. In de titelregel zit een tiara verwerkt. Normaal zou ik een boek met deze cover voorbij lopen. Het ziet er uit alsof het niet mijn soort boek is. Maar vanwege de leuke prijs heb ik het toch maar opgepakt en gekocht.

Mijn mening
Zoals ik al zei: het is normaal niet mijn genre. Sterker nog, aan sprookjes heb ik een bloedhekel. Nooit leuk gevonden. En afgaand op de cover en de achterflap verwacht ik toch een sprookje.
En het is ook een sprookje. Maar een modern sprookje. En dat blijk ik wel leuk te vinden!
Het sprookje is compleet met kasteel, koningspaar, knappe prins en meisjes die om zijn hand strijden.
Het leuke van dit boek vind ik dat America een verfrissend ander meisje is. Ze is niet onder de indruk van de prins. Zegt hem waar het op staat en geeft hem zelfs een knietje! Je moet wel durven.
Doordat America dwars is en anders dan de andere jongedames, die wel ja en amen zeggen, is het een leuk verhaal om te lezen. Met voldoende humor en acties die ik ook zomaar zou kunnen doen.
Tegen de achtergrond van de zoektocht naar de ideale vrouw gaat het ook nog over andere dingen. Zoals bijvoorbeeld de grote verschillen in leefomstandigheden in een samenleving. In dit boek vertaald naar een kaste-systeem. Maar ook aanvallen door rebellen en de daarbij behorende angsten en gruwelijkheden komen voorbij.
Ik ben blij verrast door dit boek en ga zeker de hele serie lezen!
4 sterren