Een rijdend vakantiehuis

Voor uitgeverij Droomvallei las ik:

Een rijdend vakantiehuis van Trenke Riksten-Unsworth

Illustraties: Bianca Jonker

Genre: prentenboek

Op de achterflap

Thijs zijn vader en moeder laten hem een caravan zien. Zijn vader vertelt dat het een rijdend huis is, dat ze meenemen als ze op vakantie gaan. Hij wil thuis blijven, en bij zijn vrienden. En wie neemt er nou zijn huisje mee? Niemand toch? Hij besluit het zijn vrienden te vragen. Met Konijn, Vogel, Vlinder en Slak praat hij over waar ze wonen.

Een aanrader voor alle kinderen, ook voor hen die moeite hebben met reizen, zoals kinderen met heimwee, autisme of ADHD.

Cover

caravan

Heldere kleuren zoals rood en groen. Een kindergezichtje ( indiaan ) verscholen achter klaprozen. Ik vind het een lieve cover en zou zeker mijn aandacht trekken in de boekwinkel.

Mijn mening

Het is een leerzaam boekje. Thijs wil niet met het rijdende huis, de caravan, op vakantie. Dat vindt hij maar raar. Hij gaat bij zijn dierenvrienden vragen of zij hun huis meenemen op vakantie.

Kinderen leren in wat voor huisje konijnen, vogels, vlinders en slakken wonen. Maar ook dat op vakantie gaan met de caravan, echt een beetje is als thuis zijn. Met je eigen vertrouwde spulletjes die mee gaan.

De tekeningen zijn eenvoudig, maar ik vind ze erg mooi. Niet al te uitbundig, maar wel zo dat je ze ook kunt gebruiken om meer te vertellen over bijvoorbeeld een konijnenhol.

Achterin het boek staan nog een paar vakantie-opdrachten. Opdrachten die ook leuk zijn om onderweg of op vakantiebestemming te doen.

Ik ben enthousiast over het boekje!

4 sterren